skip to Main Content
Wat Zijn De Belangrijkste Manieren Om Vocht In Huis Te Beheersen?

Wat zijn de belangrijkste manieren om vocht in huis te beheersen?

Water in uw huis kan uit veel bronnen komen. Water kan uw huis binnendringen door te lekken of door souterrainvloeren te sijpelen. Douches of zelfs koken kunnen vocht aan de lucht in uw huis toevoegen. De hoeveelheid vocht die de lucht in huis kan vasthouden, hangt af van de temperatuur van de lucht. Als de temperatuur daalt, kan de lucht minder vocht vasthouden. Daarom condenseert vocht bij koud weer op koude oppervlakken (er vormen zich bijvoorbeeld waterdruppels aan de binnenkant van een raam). Dit vocht kan biologische verontreinigingen stimuleren om te groeien.

Er zijn veel manieren om vocht in huis te beheersen:

 

  • Fix lekken en kwel. Als water van buitenaf het huis binnenkomt, variëren uw opties van eenvoudige landschapsarchitectuur tot uitgebreide ontgraving en waterdichting. (De grond moet van het huis afhellen.)
  • Water in de kelder kan het gevolg zijn van het ontbreken van dakgoten of een waterstroom naar het huis. Waterlekken in leidingen of rond kuipen en gootstenen kunnen een plaats zijn waar biologische verontreinigingen kunnen groeien.
  • Plaats een plastic hoes over vuil in kruipruimtes om te voorkomen dat er vocht uit de grond komt. Zorg ervoor dat kruipruimtes goed geventileerd zijn.
  • Gebruik afzuigventilatoren in badkamers en keukens om vocht naar buiten af ​​te voeren (niet naar de zolder). Ventileer uw wasdroger naar buiten.
  • Schakel bepaalde apparaten uit (zoals luchtbevochtigers of petroleumkachels) als u vocht op ramen en andere oppervlakken opmerkt.
  • Gebruik luchtontvochtigers en airconditioners, vooral in warme, vochtige klimaten, om vocht in de lucht te verminderen, maar zorg ervoor dat de apparaten zelf geen bronnen van biologische verontreinigingen worden.
  • Verhoog de temperatuur van koude oppervlakken waar vocht condenseert. Gebruik isolatie of stormramen. (Een stormraam dat aan de binnenkant is geïnstalleerd, werkt beter dan een raam dat aan de buitenkant is geïnstalleerd.) Open deuren tussen kamers (vooral deuren naar kasten die kouder kunnen zijn dan de kamers) om de circulatie te vergroten. Circulatie voert warmte naar de koude oppervlakken. Verhoog de luchtcirculatie door ventilatoren te gebruiken en meubels uit muurhoeken te verplaatsen om de lucht- en warmtecirculatie te bevorderen. Zorg ervoor dat uw huis een bron van frisse lucht heeft en overmatig vocht uit het huis kan verdrijven.
  • Besteed speciale aandacht aan tapijt op betonnen vloeren. Tapijt kan vocht opnemen en dient als een plek waar biologische polluenten kunnen groeien. Gebruik karpetten die vaak kunnen worden opgenomen en gewassen. Als tapijt in bepaalde klimaten over een betonnen vloer moet worden gelegd, kan het nodig zijn om een ​​dampremmende laag (plastic zeilen) over het beton te gebruiken en die te bedekken met ondervloeren (isolatie bedekt met multiplex) om een ​​vochtprobleem te voorkomen.

vochtprobleem te voorkomen

  • Vochtproblemen en hun oplossingen verschillen van klimaat tot klimaat. Het noordoosten is koud en nat; het zuidwesten is heet en droog; het zuiden is heet en nat; en de Western Mountain-staten zijn koud en droog. Al deze regio’s kunnen vochtproblemen hebben. Zo kunnen verdampingskoelers die in het zuidwesten worden gebruikt, de groei van biologische verontreinigende stoffen stimuleren. In andere hete gebieden kan het gebruik van airconditioners die de lucht te snel afkoelen, voorkomen dat de airconditioners lang genoeg draaien om overtollig vocht uit de lucht te verwijderen. De soorten constructie en weersinvloeden voor de verschillende klimaten kunnen tot verschillende problemen en oplossingen leiden.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *