skip to Main Content
Manieren Om Condensatie In Uw Woning Te Verminderen

Manieren om condensatie in uw woning te verminderen

Condensatie treedt op wanneer warme lucht in aanraking komt met koude oppervlakken, of wanneer er te veel vocht in uw huis is en water creëert, water dat zich verzamelt als druppels op een koud oppervlak wanneer vochtige lucht ermee in contact komt. Dit is vooral gebruikelijk in de winter, wanneer uw cv-installatie in de koelere uren van de ochtend en avond aangaat. Wanneer warme, vochtige lucht in contact komt met een oppervlak of lucht die kouder is dan het is, kan de warme lucht niet dezelfde hoeveelheid vocht vasthouden als voorheen en wordt het water in de koude lucht of op de koudere lucht afgegeven oppervlak, waardoor condensatie ontstaat, snel gevolgd door schimmel.

schimmel

Condensatie op ramen treedt op omdat waterdamp in de lucht zichzelf afzet op oppervlakken met lagere temperaturen. Wanneer vochtige lucht in contact komt met het koude ondoordringbare oppervlak van uw ramen, geeft het een deel van dit vocht af als waterdruppels op het glas. Dit is condensatie. In de meeste gevallen treden interne condensatieproblemen op vanwege te veel vocht in de kamer of weinig tot geen luchtcirculatie. Lage binnentemperaturen kunnen ook koude oppervlakken creëren (vooral op ramen) waardoor warme lucht er gemakkelijk op kan condenseren.

Condensatie treedt op wanneer warme lucht in aanraking komt met koude oppervlakken of als er te veel vocht in huis is. Condensatie wordt veroorzaakt door vocht in de lucht, miljoenen minuscule waterdeeltjes die in de lucht zweven. Wanneer het in contact komt met een kouder oppervlak zoals glas, een koud plafond of muur, bereikt het het dauwpunt en verandert het weer in waterdruppeltjes.

Wat vocht wordt veroorzaakt door condensatie. Dit kan leiden tot schimmelgroei die verschijnt als een wolk van kleine zwarte puntjes. Condensatie treedt op wanneer vochtige lucht in contact komt met een kouder oppervlak zoals een muur, raam, spiegel enz. De lucht kan het vocht niet vasthouden en er verschijnen kleine waterdruppels. Hoewel condensatie in de zomer zelden een probleem is, is de hoeveelheid water in de lucht (ook wel bekend als de vochtigheid) in onze huizen hoger tijdens de koudere maanden. Condensatie op ramen treedt op omdat waterdamp in de lucht zichzelf afzet op oppervlakken met lagere temperaturen. Wanneer vochtige lucht in contact komt met het koude ondoordringbare oppervlak van uw ramen, geeft het een deel van dit vocht af als waterdruppels op het glas.

 

  • Controleer de luchtvochtigheid. Regel de relatieve luchtvochtigheid in huis door het gebruik van afzuigventilatoren in keukens en badkamers.
  • Zorg voor ventilatie. Of zorg voor voldoende ventilatie.
  • Voeg isolatie toe.

Simpele handelingen

Simpele handelingen zoals het inschakelen van de afzuigkap – Dit helpt om de stoom die tijdens het koken ontstaat te verminderen. De keukendeur gesloten houden – Sluit tijdens het koken of koken van de ketel de keukendeur zodat de stoom niet naar andere kamers kan ontsnappen. Potten en pannen afdekken – Dit vermindert het vocht dat in de koelere lucht vrijkomt. Er is echter meer aan de hand dan alleen dit, het sluiten van de keukendeur helpt niet om een ​​ernstig vochtprobleem te verminderen, aangezien het probleem na dat punt is verergerd.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *